Furaj srečo za navijače

Vse o Boštjanu Klinetu

Več člankov Nazaj na Furaj srečo

Kdo je 28-letni fant, ki ga že dlje časa spremlja množica zvestih smučarskih navijačev? Kdo je alpski smučar, ki dosega zmage in medalje na smučarskih tekmovanjih? In kdo je ponosni oče sinu Jaki, ki že od nekdaj osvaja slovenska srca? Vse to in še več je Boštjan Kline.

Slovenski alpski smučar, ki je že mnogokrat dokazal svoje znanje in sposobnosti na belih strminah je mnenja, da samozavest največ šteje in je zelo pomemben dejavnik pri dobro odpeljani vožnji. Poleg samozavesti ga odlikujeta maksimalna pripravljenost in psihična stabilnost, saj ga še tako negativni dogodki ne spravijo iz tira.

Njegov dan pred tekmo je sestavljen večinoma iz rutine, ki je za zdaj še ni razkril, mu pa ta pomaga pri strahu, s katerim se srečuje pred štartom. Še posebej mu oporo daje sin Jaka, za katerega pravi, da je njegov največji navijač.

Njegovi dosežki so tudi v preteklosti očarali slovenski narod in zato ni prav nič čudno, da je Boštjan na tako hiter način ogrel slovenska srca in pridobil množico zvestih navijačev. Da je zvest smučanju, je dokazal že na svetovnem mladinskem prvenstvu leta 2010, ko je osvojil bronasto medaljo v smuku, leta 2011 pa kar dve zlati medalji v smuku in superveleslalomu. Prvič je nastopil v svetovnem pokalu leta 2009 na superkombinaciji v Val’d’Iseru, vendar je kasneje odstopil. Leta 2013 pa je dosegel uvrstitev na 15. mesto na superveleslalomu v Lenzerheideju. Leta 2016 je dosegel ponosno drugo mesto na smuku v Garmisch-Partenkirchnu. Leta 2017 mu je bilo še posebej pisano na kožo, saj je na smuku v Kvitfjellu dosegel častno zmago.

Boštjan, še eden izmed naših vrhunskih smučarjev, ki podpira našo kampanjo Kupi srečko, furaj srečo, se nam je zaupal tudi med kratkim intervjujem, ki si ga lahko preberete spodaj. Kaj torej za Boštjana pomeni sreča?

Član katerega kluba si?
Sem član ASK Branik Maribor.

Tvoj najsrečnejši trenutek v življenju?
Moj najsrečnejši trenutek v življenju je, ko sem prvič držal sina v rokah.

Ali obžaluješ menjavo opreme?
Menjave ne obžalujem, pravzaprav sem vesel za svojo odločitev.

Kdaj si nazadnje osrečil kakšno osebo in kako si se ob tem počutil?
Osrečil sem svojega znanca z gesto, ki je ni pričakoval. Ob tem sem se počutil lepo in izpopolnjeno.

Komu se najraje zaupaš, ko ti med sezono ne gre?
Najraje se zaupam svoji ženi, trenerju in psihologu.

Kaj zate pomeni “odklop” od smučarije?
Težko rečem, ker iskreno tudi težko odklopim, ampak so trenutki v dnevu ali po sezoni, ko se zamotim, ko dejansko nimam smučanja v glavi.

Si kdaj v mlajših letih premišljeval tudi o kakšnem drugem športu?
Kot otrok sem treniral tenis, vendar sem se odločil za smučanje. Od nekdaj pa mi je bil všeč tudi hokej.

Zakaj namenjamo veliko pozornosti prav sreči?

Zato, ker nas občutek sreče prevzame, ko zadenemo dobitek na loterijski srečki! Še večji občutek sreče pa doživimo, ko vemo, da z nakupom srečke Zmagujmo skupaj prispevamo k razvoju mladih smučarjev! Ker je srečka na vsakem Petrolovem prodajnem mestu in se prodaja po dostopni ceni, se lahko z lahkoto najde na vsakem kotičku Slovenije. Zato ni izgovorov, da srečke ne bi kupili že danes.

Srečke po ceni 2 € lahko kupite ekskluzivno na vseh Petrolovih prodajnih mestih.

Zadnja sprememba

14.01.2020 ob 10:30