Furaj srečo za navijače

Meta Hrovat, slovenska smučarka, ki je že pri devetnajstih odšla na olimpijske igre!

Več člankov Nazaj na Furaj srečo

Slovenci smo znani kot smučarski narod, ki se zagreto spušča po belih strminah in s srcem navija za slovenske smučarske upe. In za koga navijamo tokrat? Za našo najmlajšo smučarsko predstavnico Meto Hrovat!

Meta Hrovat je znana predvsem po tem, da je leta 2016 osvojila bronasto medaljo na zimskih olimpijskih igrah mladih v slalomu, leta 2018 pa na mladinskem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju premagala vse tekmice in prejela zlato medaljo. Kot slovenski smučarski up je ogrela srca mnogih Slovencev.

Njena smučarska pot se je začela že takoj, ko je shodila. Prve smuči je tako dobila še preden je dopolnila dve leti, prvo tekmo na belih strminah pa okusila že pri petih, v Kranjski Gori. In kdo je krivec, da se je Meta navdušila nad smučanjem? Njena sestra Urša, ki jo je posnemala na vsakem koraku.

Znana alpska smučarska pa ni le uspešna na smučišču, temveč tudi v svoji kuhinji. Rada kuha in je velika ljubiteljica narave. Ni skrivnost, da slovenska smučarka prihaja iz Kranjske Gore, kjer si je možno ogledati številne naravne znamenitosti. Zato ni čudno, da se je Meta navdušila ravno nad lepoto narave.

Od kod pa strast do kuhanja? Družina Hrovat ima gostinstvo v krvi. Metina stara mama in njena mama sta bili gostinki, trenutno pa imajo uspešno družinsko gostilno “Pri Martinu". Zato se tudi tu ni za čuditi, od kje Meti žilica za lepo postrežbo in dobro pripravljeno hrano.

In kaj si o dobrodelnosti misli Meta? Najmlajša članica skupine petih smučarjev in reperja Emkeja tudi strastno navija in spodbuja nakup srečke “Zmagujmo skupaj". Čemu takšna strastna spodbuda? Z nakupom srečke za 2 € namreč prispevate v program za razvoj mladih slovenskih smučarjev, za piko na i pa lahko zadenete glavni denarni dobitek v vrednosti 10.000 €.

Več o Meti si lahko preberete v kratkem intervjuju:

S kom si najraje deliš sobo?
Odvisno od priložnosti, velikokrat pa si jo delim z Marušo Ferk.

Kaj zate pomeni sreča?
Največja sreča je zame svoboda.

Kaj ti gre po glavi tik pred štartom?
Najboljša sem takrat, ko mi po glavi ne roji nič.

Kakšen “flex” (trdoto) ima tvoj tekmovalni pancar?
Tekmovalni pancarji imajo drugačne oznake, so pa dosti trši od trgovinskih.

Kdo te je navdušil nad smučanjem in kdo je bil tvoj smučarski idol?
Moja družina. Smučarskega idola nimam, veliko je zelo dobrih športnikov od katerih se poskušam marsikaj koristnega naučiti in uporabiti v moji karieri.

Kaj te je najbolj navdušilo nad smučanjem, da si se začela ukvarjati s tem športom?
Smučali smo skoraj vsi v razredu in smučanje je bilo zame zelo zabavno.

Zadnja sprememba

07.01.2020 ob 16:13