Furaj srečo Vse o smučanju

Rajska Rogla: ne pozabite na kopalke, smučarske karte in veliko sveže energije!

Več člankov Nazaj na Furaj srečo

Štajersko vrhunsko smučišče Rogla nam tudi v letošnji sezoni ponuja obilo priložnosti za odlično smuko, vsaki zimski aktivnosti na prostem pa se prileže sproščujoče razvajanje z dobro pogostitvijo, s skokom v bazen ali pa s pravim wellness odklopom. V Petrolu se zavedamo, da vas ni malo smučarjev, ki se pozimi radi zapeljete do štajerske zimske pravljice, zato smo poskrbeli, da bo vaša priprava na izlet karseda preprosta. Smučarske karte kupite kar spotoma pri nas na Petrolovih bencinskih servisih, ko se ustavite za gorivo in jutranjo kavico. Smučanje še nikoli ni bilo tako enostavno!

Središče doživetja in zabave

Rogla je več kot le rekreacijski center. Je pravo središče doživetja in zabave! Je dovolj blizu, da je primerna za enodnevni izlet, a hkrati dovolj daleč, da na poti do tja izgine ves vsakodnevni stres. Spada med večja slovenska smučišča, v skupni dolžini nudi 15 kilometrov smučarskih prog, ki so primerne tako za začetnike kot tudi za bolj napredne smučarje. Hkrati nudi tudi dodelano športno infrastrukturo, kot so večnamenska dvorana in tekaške proge. Na Rogli trenirajo smučarski junaki, za katere naša srca bijejo vsako zimo.

Za svetovni pokal 2015 je na Rogli deskal Žan Košir, ponosni lastnik velikega kristalnega globusa in dveh olimpijskih medalj. »Ko sem bil mlajši, sem si nekako še lahko predstavljal, da lahko na eni izmed tekem posežem po stopničkah, občudoval pa sem šampione, ki so serijsko stali na odru za zmagovalce. To se mi je takrat zdelo zares nepredstavljivo,« pravi Žan.

Žan Košir ve, da se počasi daleč pride ter da brez trdega dela in truda ni uspeha. Je pravi ljubitelj zimskih športov in tudi z razlogom naš sponzoriranec, saj meni, da se večina rekreativcev preveč ozko usmeri in ukvarja le s športi, katere poznajo iz otroštva. Žan v prostem času z veseljem stopi na drsalke ter tekaške in alpske smuči, zato ni prikrajšan za užitke drugih zimskih športov. To je na nas naredilo velik vtis, saj ni večjega športnega zmagovalca od tistega, ki ceni, spoštuje in občuduje tudi druge športne panoge.

Katera pa je vaša najljubša zimska aktivnost?

Če ste tudi vi kot Žan in se ne zadovoljite le z eno zimsko aktivnostjo, potem se na Rogli zagotovo ne boste dolgočasili. Ponuja različne aktivnosti za tiste ekstremne športnike, ki se ukvarjate s tekom na smučeh, poskrbi pa tudi za tiste, ki se radi predvsem pozabavate in nasmejite v snežnemu wake parku Rogla. Aktivnosti je toliko, da se boste želeli vrniti, še preden boste Roglo zapustili! Lahko se spustite po sankaški progi ali pa se popeljete s pasjo vprego. Tudi za vaše najmlajše bo poskrbljeno, saj se poleg športnih aktivnosti lahko kratkočasijo ob pravljičnih uricah in na kuharskih delavnicah, medtem ko si starši privoščijo kakšno “hitro furo”!

Če na smučarske počitnice vzamete s seboj tako smučarsko kot tudi deskarsko opremo ter obožujete kombinacijo obeh aktivnosti, potem ste lahko pomirjeni, saj so proge na Rogli primerne za obe disciplini. Da ne boste ob vsej organizaciji skrbeli še za nakup smučarskih kart, pa smo v Petrolu tudi v zimski sezoni mislil na vas. Na Rogli bi z veseljem preživeli vso zimo, a kaj, ko lahko izbiramo med več kot 20 slovenskimi in tujimi smučišči. Le kam vse nas bo letos popeljal veter?

S smučarsko izvedbo zmagovalnega servisa smo zasnovali ekskluzivni smučarski program, kot še nikoli doslej: zvesti navijači boste imeli možnost spremljati dogajanje na belih strminah, na naših izbranih prodajnih mestih ter v spletni trgovini eShop pa najdete izdelke, ki bodo odlično izrazili vaš navijaški duh.

Ponosni na naše junake

Slovenci smo narod, ki se najbolj poveže v športu. Najbolj enotno se počutimo, ko srca skupno bijejo za naše vrhunske športnike, ki so nas že neštetokrat umestili med ponosnejše narode na svetu. V Petrolu vemo, kako zelo pomembno je, da še naprej krepimo zmagovalni duh, zato smo v sodelovanju z raperjem Emkejem, Športno loterijo in Smučarsko zvezo Slovenije zasnovali vseslovensko akcijo Kupi srečko, furaj srečo, v kateri lahko vsak izmed vas prispeva k razvoju mladih smučarskih talentov. S skupnimi močmi lahko dosežemo nepredstavljivo. V zimsko sezono zatorej vkorakajmo dobrodelno in poskrbimo, da bo slovenski zmagovalni duh kraljeval še naprej.

Srečko po ceni 2 evra lahko kupite na vseh Petrolovih bencinskih servisih in se tako potegujete za krasne denarne in blagovne dobitke. Šest srečnežev si bo skupaj z izbranim sopotnikom ogledalo finalno tekmo svetovnega pokala v alpskem smučanju!

Brezskrbni dnevi v družbi najdražjih so tisti, za katere živimo, pa naj se odvijajo poleti ali pozimi. Prepričani smo, da boste tudi v letošnji zimski sezoni ustvarjali nepozabne spomine, napolnjene z radostjo in obilico smeha na belih strminah. Privoščite si seveda tudi zaslužen počitek in kaj okusnega pojejte. Saj veste, nič ne traja večno, tudi letošnji sneg ne, zato si hitro priskrbite smučarske karte in zafurajte na najljubše smučišče!

Zadnja sprememba

20.01.2020 ob 11:42