Furaj srečo za navijače

Popularna smučišča v sezoni 2019/2020

Več člankov Nazaj na Furaj srečo

Kljub temu, da trenutno ob pogledu skozi okno snega v mestnih središčih še ni videti, to še ni razlog, da izpustimo izlet v že pobeljene višine, kajne? Če se sprašujete, kam na adrenalinsko zimski oddih ta prihajajoči vikend, potem si preberite, obiska katerih smučišč v sezoni 2020 ne gre izpustiti.

Da so bili že v preteklosti začetki decembra in januarja pogosteje zeleni kot beli, ni več skrivnost. Nekoč smo se že v zgodnjih decembrskih dnevih s sankami in smučmi spuščali po belih strminah, se kepali in izdelovali snežake. Danes pa se še v januarju predajamo toplim sončnim žarkom, medtem ko na telefonu raziskujemo, katera smučišča so vsaj malo pobeljena za spust po snežnih progah.

In med katerimi popularnimi smučišči doma in v tujini gre izbirati v letošnji sezoni?

Goldeck

Smučišče, ki je od glavnega mesta Slovenije oddaljeno le 130 km, slovi po tem, da ima najdaljšo črno progo v njihovi regiji.  V zadnjih letih je dobilo kar nekaj prenovljenih žičniških naprav, med katerimi je najbolj pomembna moderna gondola, ki smučarje v dvanajstih minutah iz doline prepelje na višino 1.780 m.

Če se po smučanju želite še sprostiti, se s svojimi najbližjimi lahko odpravite v urejen bazenski kompleks in wellness, ki je od smučišča oddaljen le 2 km.

Innerkrems

Smučišče Innerkrems spada v kategorijo družini prijaznih smučišč. Na smučišču najdemo 36 km zasneženih in 23 km tekaških prog, primernih tako za začetnike kot tudi za profesionalce. Otroci se lahko spuščajo po blagem terenu in vozijo z otroškimi vlečnicami, medtem ko se zahtevnejši smučarji lahko spuščajo po bolj težavnih progah.
Prenočite lahko v treh bližjih hotelih. Dva najbolj znana sta Sporthotel Frühauf in družinski hotel Berghof.

Jahorina

Če imate namen obiskati Bosno in Hercegovino, potem nikakor ne smete izpustiti dnevnega obiska planine Jahorine. Poleti jo je moč videti prekrito z zeleno travo, pozimi pa postane priljubljeno smučišče s tudi do 3 metre snega. Najvišji vrh je s 1916 metri Ogorjelica.

Nove proge, nova gondola in posodobljen sistem zasneževanja, vas bodo privabili tudi na večdnevni zimski oddih. Dobro vzdušje, slastna kulinarika in vesela muzika pa vas bodo prepričali, da se na smučišče ponovno vrnete prihodnje leto.

Krvavec

Obiščite smučišče v Sloveniji, ki je že četrtič zapored prejelo smučarskega oskarja za najboljše smučišče v Sloveniji. Spoznajte Krvavec in se sami prepričajte, ali si je smučišče resnično zasluži se pohvale – mi pravimo, DA!

Krvavec se lahko pohvali z/s: 

  • Šolo smučanja
  • Ski rentom in ski servisom
  • Turnim smučanjem
  • Nočnim sankanjem
  • Snežnim parkom
  • Manner parkom
  • Krpljanjem
Rogla

Smučišče Rogla je primerno tako za začetnike, družine kot tudi za deskarje . Če ste ljubitelji adrenalina, se boste zagotovo zabavali v Fun parku Rogla.

Smučišče se razprostira na približno 100 hektarih. 11 vlečnic in 2 sedežnici vas pripeljeta do urejenih in različno zahtevnih prog, med katerimi lahko najdete kar 10 kilometrov urejenih prog, namenjenih tudi teku na smučeh. Za tiste, ki ste na začetku in se želite naučiti osnovnih tehnik smučanja, bodo primerne bolj položne strmine, na katerih vas bo smučarska šola snežnih športov Intersport naučila, kako obvladati smučarsko progo.

Smučišče Rogla je prava destinacija, kjer se družina lahko naužije vseh zimskih radosti, saj ponuja številne aktivnosti za vse družinske člane. Podnevi se lahko z vašim najmlajšim potepate po otroškem snežnem parku Uniorček, zvečer pa se lahko pridružite pri večernem sankanju.

Mölltal

Kljub temu da snega v nižinah ni, so se na smučišču Mölltal na nekaj kilometrskih progah izjemno dobro pripravili z umetno snežno podlago. Če razmišljate, kje preživeti pravljični smučarski dan, bo smučišče Mölltal pravi odgovor.

Čudoviti razgledi, toplo in sončno vreme, odlično pripravljene proge in ne pretirana gneča so le nekaj izmed razlogov, ki vas bodo prepričali, da si pravljično idilo izkusite tudi sami.

Prehitite čakalno vrsto na smučišču in smučarsko vozovnico kupite na Petrolu.

Bodite prvi na smučišču! Da vam ne bo potrebno stati v vrsti, smo za vas pripravili nov sistem, kjer vam na prodajnih mestih Petrol prodajalci smučarsko vozovnico naložimo kar na keycard, s katerim lahko vstopite direktno na smučišče, brez čakanja.

Ne samo, da ste z nakupom smučarske vozovnice na Petrolu prvi na smučišču, ampak tudi prihranite pri nakupu. Naj se vaše smučarsko doživetje začne na Petrolu!

Zadnja sprememba

14.01.2020 ob 10:05