Kotiček za navijače

Veste, kako do Stožic med prvenstvom EuroVolley?

Več člankov Nazaj na Zmagovalni servis

Se na tekmo v Areno Stožice odpravljate z avtom ali z avtobusom? Preverite, kje parkirati, da bo pot v dvorano kar najkrajša, ter preberite katere (brezplačne!) linije Ljubljanskega potniškega prometa vas pravočasno pripeljejo do lokacije. 

Kje parkirati v času prvenstva EuroVolley? 

Obiskovalcem 31. evropskega prvenstva v odbojki za moške bodo v času tekem na razpolago parkirna mesta v garažni hiši Stožice, na Vhodu 5. Ko bodo ta zapolnjena, bodo obiskovalcem na voljo tudi ostala parkirišča v okolici Arene Stožice. 

V primeru, da bo obiskovalcev več kot 8.000, bo Ljubljanski potniški promet (LPP) organiziral tudi posebno krožno linijo, ki bo potekala med okoliškimi parkirišči, z avtobusi, ki bodo obiskovalce brezplačno prevažali od njihovih jeklenih konjičkov do dvorane in nazaj.

Trasa linije bo potekala po Vojkovi, servisni cesti, delu krožišča, Clevelandski, Tomačevski, Kranjčevi in Vojkovi, vse do Stožic:

Parkiranje v Stožicah EuroVolley 2019

Kako do Stožic z avtobusom?

Ste vedeli, da se lahko do Stožic odpravite tudi z ljubljanskimi avtobusi in to zastonj? Za obiskovalce tekem EuroVolley bo LPP organiziral brezplačen prevoz z mestnim potniškim prometom. Vse kar morate storiti je, da se ob prihodu na avtobus – številka 1, 3, 6 ali 11 – identificirate s svojo vstopnico in že se boste odpeljali v smeri Stožic.

Tudi po končani tekmi se lahko z vstopnico brezplačno vkrcate na mestne avtobuse. Ti bodo iz Stožic vozili po malce spremenjenih linijah: 

  • Linija 1: Cesta Janeza Porente (servisna cesta ob obvoznici) – Vojkova – Bavarski dvor – Vižmarje 
  • Linija 3: Cesta Janeza Porente (servisna cesta ob obvoznici) – Vojkova – Bavarski dvor – Rudnik
  • Linija 6: Cesta Janeza Porente (servisna cesta ob obvoznici) – Vojkova – Bavarski dvor – Dolgi most
  • Linija 11: Cesta Janeza Porente (servisna cesta ob obvoznici) – Vojkova – Bavarski dvor – Zalog 

Zadnji avtobusi bodo iz Ceste Janeza Porente vozili 20 minut po končani tekmi. 

LPP avtobusi EuroVolley 2019