Novice

Gledalci uživali ob aktraktivnih odbojkarskih potezah na gladini reke Ljubljanice

Več člankov Nazaj na Zmagovalni servis

V četrtek, 22. avgusta, točno tri tedne pred začetkom evropskega prvenstva v odbojki za moške (EuroVolley 2019), ki bo od 12. do 26. septembra potekalo tudi v ljubljanskih Stožicah, je slovenska prestolnica gostila edinstven odbojkarski spektakel – Odbojko na Ljubljanici.

V neposredni bližini Tromostovja, na gladini reke Ljubljanice tik ob lokalu Makalonca, so se ob izjemni kulisi na ekshibicijski tekmi najprej pomerili ambasadorji iz vseh štirih držav gostiteljic letošnjega EuroVolleyja, nekdanji slovenski reprezentant Tomislav Šmuc in Nizozemec Bas van de Goor ter nekdanja reprezentanta Francije in Belgije, Guillaume Samica in Frank Depestele.

Odbojka na Ljubljanici_Petrol

Igralci so vse zbrane navdušili z atraktivnimi potezami in celo na lastno začudenje dokazali, da se tudi na vodi resnično da igrati odbojko. S pripravljenim igriščem in vzdušjem, ki so ga ustvarili številni gledalci pa so bili zelo zadovoljni tudi odbojkarji, ki so odigrali kar tri nize do 15, vsakič pa so zamenjali ekipe, saj je bil rezultat tokrat drugotnega pomena.

V nadaljevanju večera je sledilo srečanje trojk partnerjev prvenstva v Stožicah, Sberbanka in Petrola. Ekipo Sberbank so sestavljali slovenski nordijski smučarji, smučarska tekačica Katja Višnar, smučarski tekač Miha Šimenc in smučarski skakalec Anže Semenič. Barve naše ekipe, ekipe Petrol pa sta častno branila biatlonca Miha Dovžan in Rok Tršan ter ena izmed najizkušenejših slovenskih biatlonk Andreja Mali. Izjemen dogodek so sklenili še nekateri najboljši slovenski pari odbojke na mivki, in sicer najprej dekleta, Dogodek je še enkrat potrdil znano dejstvo, da Slovenci obožujemo odbojko ter da smo navijaški narod in če gre soditi po številu zbranih na obrežju Ljubljanice, bodo Stožice dodobra napolnjene tudi čez dobra dva tedna, ko v prestolnico prihaja še večji odbojkarski spektakel.
Jelena Pešić in Ana Skarlovnik proti Katarini Fabjan in Klari Kregar. Kot zadnji pa so se na gladini Ljubljanice pomerili še fantje, Danijel Pokeršnik in Jernej Potočnik proti Črtu Bošnjaku in Gašperju Plahutniku.


 

Igranje odbojke na gladini Ljubljanice