Iz zakulisja

V Stožicah navijali tudi Žan Kranjec, Kaja Juvan in ostali Petrolovi športniki

Več člankov Nazaj na Zmagovalni servis

Za odbojkarji je prvi del skupinskega dela letošnjega EuroVolleya. Po treh zmagah in dveh porazih je Slovenija osvojila izjemno drugo mesto v skupini C in se bo v soboto, 21. septembra ob 20:30 uri, v osmini finala pomerila proti reprezentanci Bolgarije.

Slovenski odbojkarji so na prvih treh tekmah ugnali reprezentanco Finske, Turčije in Belorusije, nato pa sta sledila dva poraza proti Severni Makedoniji in favorizirani Rusiji. Slednjega žal niso mogle preprečiti niti razprodane Stožice, ki so še en dokaz, da navijači zares dihajo z našo reprezentanco in za naše fante navijajo od začetka do konca tekme.

Da imajo odbojkarji zares izjemne navijače pa kaže tudi to, da so jih na tribunah spodbujali tudi številni vrhunski športniki. Poleg Luke Dončiča, so zanje pesti držali tudi nekateri Petrolovi sponzoriranci, med katerima sta bila tudi vrhunska teniška igralka Kaja Juvan ter smučarski as Žan Kranjec. Kaja, ki si je ogledala prvo tekmo proti Belorusiji, je bila nad tekmo navdušena: »Tekma mi je bila zelo všeč, vzdušje je res super, vsi so navijali in spodbujali. Naši so odigrali zares dobro, brez popuščanj!« Je pa Kaja našla tudi nekaj podobnosti med tenisom in odbojko, in sicer v servisu: »Pri obeh športnih je potrebno biti za zmagovalni servis v dobri fizični pripravljenosti, imeti dober odriv in biti natančen«.

Poleg Kaje in Žana, ki je povedal, da bi bil v primeru, da bi bil odbojkaš, zaradi višini verjetno libero, so odbojkarje s tribun spodbujali tudi slovenski telovadec in član gimnastične reprezentance Rok Klavora, ter člana biatlonske reprezentance Alex Cisar in Rok Tršan. Kljub temu, da so si ogledali tekmi, na katerih Slovenija ni slavila, so bili fantje navdušeni nad vzdušjem v dvorani, Rok pa je bil navdušen tudi nad Fresh ponudbo in dostavno na sedež.

Tako Kaja kot Rok, sta kot vrhunska športnika poudarila pomen podpore navijačev in domačega terena. »Vsi športniki si želimo takšnega vzdušja in podpore, kot je v teh dneh v Stožicah. To ti vlije dodatne moči, motivacije in samozavesti. Seveda pa je doma najlepše tekmovati, ker te lahko spremlja cela družina in prijatelji,« je še dodal v zadnjih letih najuspešnejši telovadec.

Tudi v nadaljevanju prvenstva se nam bodo na tribunah pridružili nekateri Petrolovi športniki, ki bodo pred tekmo slovenske reprezentance z odra Vala 202 v navijaški coni med navijače razdelili navijaške majice. Tako kot so to počeli do sedaj, pa se bodo tudi v prihodnje naši športniki pred tekmo družili z našim »influencerjem« Žanom Papičem, ki je v času EuroVolleya prevzel naš Instagram profil. Ne zamudite njihovih zabavnih insta storyev iz navijaške cone.

Se vidimo v Stožicah!